Een ongewone rit in een ongewone auto.

Een ongewone rit in een ongewone auto.

Gelijk met de opening van de AutoRAI start Porsche Nederland zijn nieuwe merkcampagne: Porsche. Uncommon. Een serie spectaculaire video’s laat zien dat rijden in een Porsche het brein op een speciale manier prikkelt. Hersengedeeltes die normaal gesproken ‘standby’ staan, worden door een rit in een Porsche geactiveerd. En dat is ook op de AutoRAI letterlijk aan den lijve te ondervinden.

Gevechtsvliegtuig, tijger of Porsche?

Om van A naar B te komen, zijn er volop mogelijkheden. Porsche rijders kiezen er echter bewust voor om van elke rit iets speciaals te maken. Hoe speciaal het rijden in een Porsche is, wordt in de campagne duidelijk gemaakt aan de hand van een serie video’s, die te zien zijn via www.porsche.nl/uncommon. Daarbij worden proefpersonen gekoppeld aan een EEG-monitor en wordt het effect dat een Porsche heeft op de hersenen vergeleken met andere ongewone ervaringen zoals vliegen in een gevechtsvliegtuig of oog in oog met een tijger staan. Rijden in een Porsche heeft op dezelfde manier invloed op onze hersenen, wat rijden in een Porsche een buitengewone ervaring maakt.

Hersenactiviteit op de AutoRAI

Op de Porsche stand in Hal 8 van de AutoRAI (17-26 april) kunnen bezoekers zelf kennis maken met het effect dat rijden in een Porsche op hun hersenen heeft. Via een virtual reality 3D-headset kunnen ze het buitengewone gevoel dat een Porsche veroorzaakt virtueel ervaren. Tijdens een korte, intensieve sessie is de bezoeker gekoppeld aan een EEG-monitor die de hersenactiviteit registreert. Na afloop van de virtuele rit krijgt de ‘proefpersoon’ een unieke code mee. Door deze in te voeren op de website is een foto van de bezoeker en zijn hersenactiviteit terug te zien. Op de scan is in ieder geval te zien dat de bezoeker iets buitengewoons heeft meegemaakt.

Over Achtung!

Creative agency for the digital era

Founded in the age of the web, we create and craft ideas for brands. We know how to balance between pushing and pulling branded messages, with tools varying from television to Internet and from paper to tablet. We have a reputation for delivering creative concepts, with a high focus on execution down to the very last detail. Our client list is a mixture of respected Dutch and global brands such as Volkswagen, O'Neill, 3FM and Vodafone. We’ve been recognized and awarded at Cannes, The Webby Awards, The FWA, The SpinAwards, ADCN and Eurobest.

Achtung!
Prins Hendrikkade 21-2
1012 TL Amsterdam
The Netherlands