Een Volkswagen voor veel mensen meer dan een auto

Een Volkswagen voor veel mensen meer dan een auto

Bijzondere Volkswagen verhalen als basis voor storytelling gedreven merkcampagne, die werd ontwikkeld door ACHTUNG! mcgarrybowen.

Het kan niet anders, bijna elke Nederlander heeft wel eens in een Volkswagen gereden. Of het nou een geweldige rondreis, een ritje naar de kampioenswedstrijd of die ene surftrip was, op Social Media tonen veel Volkswagen fans hun liefde voor het merk. Met gepassioneerde verhalen, herinneringen en foto’s waarin bleek dat Volkswagen voor veel mensen meer is dan een automerk. Reden om deze verhalen tot leven te brengen in een brandend content serie op tv en online met als doel het verhogen van de merksympathie.

 

A trip down Memory Lane.                        
Volkswagen ging samen met ACHTUNG! mcgarrybowen en producent CZAR op zoek naar de allermooiste verhalen waarbij een Volkswagen een bijzondere rol had in het leven van twee mensen.

In een drie minuten durende mini docu zien we twee markante mannen met zowel een onvoorwaardelijke liefde voor de Volkswagen Transporter, als voor elkaar. Een ongekende vriendschap, ontstaan en letterlijk gebouwd rondom deze auto.

De film wordt digitale gedistribueerd via YouTube en Facebook en wordt ondersteund met sponsored editorials binnen specifieke domeinen met verschillende invalshoeken.

 

Social engagement
Met de gevonden verhalen als voorbeeld daagt Volkswagen mensen uit met hun eigen verhaal te komen, waarbij het automerk de mooiste verhalen beloont met een herbeleving.

 

One Minute Shorts met BrandDeli.                    
MediaCom Beyond Advertising​ en ACHTUNG! mcgaryrbowen organiseerden een brandend content pitch met een aantal media-exploitanten om de campagne nog sterker te maken. Uiteindelijk kwam BrandDeli als winnaar uit de bus, en gezamenlijk werd er gewerkt aan een uitbreiding van de campagne om het idee groter te maken. Ze omarmden het kernidee en documenteerden echte verhalen die passen binnen de context van het eigen zenderaanbod. Deze 'one minute shorts' worden uitgezonden net voor het reclameblok start.

Zo ontstond een mooie samenwerking waarbij ​MediaCom Beyond Advertising,​ Achtung!, BrandDeli en Volkswagen heel nauw samenwerkten.

 

Credits:

Opdrachtgever: Volkswagen

Verantwoordelijk bij opdrachtgever: Leony Hogenes & Jasper van der Bijl

Bureau: ACHTUNG! mcgarrybowen

Creatie: Florian Hollander & Vincent Versluis

Creatieve directie: Mervyn ten Dam

Account: Sven Venig

Producer: Kim Buijs, Nikki Haighton

Productie: CZAR

Edit: De Kapsalon

Geluid: Taco Drijfhout, Jorrit Kleijne

Mediabureau: MediaCom Beyond Advertising

Media-exploitant: BrandDeli

 

Over Achtung!

Creative agency for the digital era

Founded in the age of the web, we create and craft ideas for brands. We know how to balance between pushing and pulling branded messages, with tools varying from television to Internet and from paper to tablet. We have a reputation for delivering creative concepts, with a high focus on execution down to the very last detail. Our client list is a mixture of respected Dutch and global brands such as Volkswagen, O'Neill, 3FM and Vodafone. We’ve been recognized and awarded at Cannes, The Webby Awards, The FWA, The SpinAwards, ADCN and Eurobest.

Achtung!
Prins Hendrikkade 21-2
1012 TL Amsterdam
The Netherlands