Volkswagen zet de nieuwe standaard

Volkswagen zet de nieuwe standaard

Maandag 20 april 2015 — Deze week lanceert Volkswagen zijn nieuwe campagne. Het thema van de campagne is: “Je verwacht meer als je Volkswagen rijdt”. Met de campagne onderstreept Volkswagen dat het al 50 jaar de standaard zet wat betreft betrouwbaarheid, kwaliteit en innovatie.

De automarkt is competitief en het onderscheid tussen de verschillende merken neemt af. Bijna alle merken communiceren over extra accessoires, verlengde garantie en hoge kortingen. Maar zij kunnen niet tippen aan het gevoel dat rijden in een Volkswagen geeft. Bovendien kan je in een Volkswagen rustig 5 jaar zakelijke kilometers maken, zonder dat je een kraakje, piepje of rammeltje hoort.

De campagne draait om een wel heel veeleisende familie. Al jaren rijden zij Volkswagen en ze zijn zo gewend aan de betrouwbaarheid, kwaliteit en innovatie, dat ze dat ook van al hun andere aankopen verwachten. Het speelgoed van de kinderen, de nieuwe kinderwagen of het rad van de hamster. Zelf het paard moet het ontgelden. Zo brengt de campagne een voor Volkswagen ongebruikelijk productgerichte boodschap, zonder het unieke Volkswagen merkgevoel te verliezen. De campagne bestaat uit twee TV commercials, aangevuld met een content aanpak via online video’s en social media. Daarnaast komt langlopende radiocampagne, waarin steeds verschillende nieuwe onderwerpen langskomen.

Volkswagen - 'Je verwacht meer als je een Volkswagen rijdt'.

Volkswagen - 'Je verwacht meer als je Business Edition rijdt'.